Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ  ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

            Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» συμμετείχε με τη χορωδία στο 10ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου, «Μίκης Θεοδωράκης». Θεωρείται ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ σε πανελλήνιο επίπεδο και πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Ιουνίου 2023. Η χορωδία μας πήρε μέρος στο διαγωνιστικό σκέλος του  φεστιβάλ.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μας, αφού οι χορωδίες που διαγωνίστηκαν ήταν υψηλού επιπέδου. Προέρχονταν, κυρίως, από μουσικές σχολές και διαγωνιστήκαμε με ίσους όρους.

Την επιτροπή βαθμολόγησης αποτελούσαν τα  μέλη:

  1. Ηλίας Ανδιόπουλος, συνθέτης
  2. Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, διευθυντής χορωδίας
  3. Σταύρος Μπερής, διευθυντής χορωδίας.

Η χορωδία μας ερμήνευσε τα τραγούδια: Κοντά στο ποτάμι, Όμορφη πόλη, Βραδιάζει, Είχα φυτέψει μια καρδιά.  Είχαμε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, όπως συνηθίζουμε να κάνουμε. Δόθηκαν τρία βραβεία: ένα αργυρό και δύο χάλκινα,  τα οποία πήραν χορωδίες προερχόμενες, κυρίως, από μουσικές σχολές των Αθηνών. Εμείς, όπως και άλλες χορωδίες, δεν πήραμε αυτή τη φορά βραβείο.  Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας. Οι μάχες δεν κερδίζονται όλες. Πήραμε όμως τα καλά στοιχεία από τη συμμετοχή σ’ αυτόν το διαγωνισμό: τη γνώση και την εμπειρία.  Μας διδάσκουν ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι στη δουλειά μας για την εκπλήρωση των στόχων που βάζει ο σύλλογός μας.  Ν’ αναγνωρίζουμε τα λάθη και μέσ’ απ’ αυτά να γινόμαστε καλύτεροι.

Τα παιδιά μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είχαν το μεγαλύτερο κέρδος, γιατί μπροστά τους απλώνεται η ζωή. Ο δρόμος τους είναι μακρύς και ανοιχτός.  Μάλιστα, η συνεχής συμμετοχή στην παραγωγή του πολιτισμού, μέσα απ’ το σύλλογό μας τα δυναμώνει. Μεγαλώνουν με ανθρωπιστικές αξίες απαραίτητες  για τη συγκρότηση της προσωπικότητάς τους. Αποκτούν Παιδεία.

Πλέον, επικεντρώνουμε τις δυνάμεις μας στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογός μας στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο του Αθλητικού Κέντρου Βελβεντού. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας. Σ’ αυτό θα πάρουν μέρος 20 χορωδίες αποτελούμενες από 500 και πλέον χορωδούς. Οι αρμόδιοι του συλλόγου μας, που είναι όλοι εθελοντές, απ’ τις αρχές του έτους ξεκίνησαν την προετοιμασία  για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Με σύμμαχο τον καιρό πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Σας καλούμε, από τώρα, να τιμήσετε με την παρουσία σας αυτές τις εκδηλώσεις. Να πάρετε μαζικά μέρος σ’ αυτήν τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού που θα γίνει σε λίγες μέρες στον τόπο μας.

Με εκτίμηση
το  Δ. Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής
«Βελβεντινές Φωνές»

elGreek