ΤΜΗΜΑΤΑ

Αρχική / Η Χορωδία / Τμήματα

ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η χορωδία προσχολικής ηλικίας σχηματίστηκε
το Σεπτέμβριο του 2019.

Αποτελείται από 10 παιδιά ηλικίας τριών έως έξι χρόνων. Σκοπός του τμήματος είναι να μυήσει τα μικρά παιδιά στη μουσική και στην κίνηση (μουσικοκινητική) παίζοντας και τραγουδώντας.

Τη διδασκαλία έχει η κα Αλεξάνδρα Παπά & ο κύριος Λάζαρος Καλέας.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η παιδική χορωδία σχηματίστηκε το Μάρτιο του 2011.

Αποτελείται από 40 παιδιά, τα οποία ανακαλύπτουν μέσα από τη συμμετοχή τους στο τμήμα το μαγικό κόσμο του τραγουδιού και την αξία της συμμετοχής, της συνεργασίας, της πειθαρχίας σ’ ένα σύνολο για την επιτυχία του κοινού σκοπού.

Έχει δώσει συναυλίες και παραστάσεις τόσο σαν παιδικό σύνολο, όσο και από κοινού με τα υπόλοιπα τμήματα στο Βελβεντό, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τη διδασκαλία έχει η κα Αλεξάνδρα Παπά.

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η μικτή χορωδία ενηλίκων δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2004 από ερασιτέχνες χορωδούς υπό την οργάνωση και τη διδασκαλία του αείμνηστου Βελβεντινού Δημητρίου Χρύσου.

Σκοπός της δημιουργίας και της λειτουργίας της είναι η διάσωση της μουσικής μας παράδοσης και η πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας μέσα από τη μουσική καλλιέργεια και την ανακάλυψη νέων μουσικών δρόμων. Αποτελείται από 45 μέλη και τη διδασκαλία της ανέλαβε από το 2008 η χοράρχης κα Αλεξάνδρα Παπά.

Οι συναυλίες και οι παραστάσεις της είναι πολλές. Στο Βελβεντό διοργανώνει χορωδιακές συναντήσεις. Έχει δώσει συναυλίες στο Βελβεντό, σε αρκετά φεστιβάλ στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό είτε αυτόνομη ή σε συνεργασία με την παιδική και εφηβική χορωδία.

Κορυφαίες συνεργασίες της – συναυλίες ήταν:

  • με το μουσικοσυνθέτη κο Γιώργο Χατζηνάσιο και τη συγγραφέα και στιχουργό κα Άννα Μπιθικώτση.
  • Πήρε μέρος σε φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, όπως και στο εξωτερικό σε φεστιβάλ της Βουδαπέστης και του  Βελιγραδίου. 
  • Βραβεύτηκε 1η σε πανελλήνιο  διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. στην Αθήνα.
  • Το 2019 διοργάνωσε τη μεγάλη χορωδιακή συνάντηση στο Βελβεντό. Ήταν ένα αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο με διακόσιους χορωδούς επί σκηνής και δεκαμελή κλασική ορχήστρα.

ΕΦΗΒΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η εφηβική χορωδία σχηματίστηκε το Μάιο του 2012

Αποτελείται από 25 εφήβους χορωδούς και εμφανίζεται είτε ξεχωριστά σαν σύνολο εφήβων είτε σε συνεργασία με την παιδική και τη μικτή χορωδία ενηλίκων.

Έχει δώσει συναυλίες και παραστάσεις στο Βελβεντό, γενικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τη διδασκαλία έχει η κα Αλεξάνδρα Παπά.

ΠΡΟΘΕΩΡΙΑ-ΘΕΩΡΙΑ-ΑΤΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΘΕΩΡΙΑ-ΘΕΩΡΙΑ-ΑΤΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΘΕΩΡΙΑ ΘΕΩΡΙΑ
Τα παιδιά μαθαίνουν τα στοιχειώδη που χρειάζονται για να κατανοήσουν τη μουσική σημειογραφία, τη μελέτη των πρακτικών και των δυνατοτήτων της μουσικής. Διδάσκονται βασικές μουσικές έννοιες. Τη διδασκαλία έχει η κα Αλεξάνδρα Παπά.
ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
Τα παιδιά διδάσκονται το σωστό τρόπο χρησιμοποίησης και τοποθέτησης της φωνής τους στις νότες ενός τραγουδιού. Τη διδασκαλία έχει η κα Αλεξάνδρα Παπά.
ΟΡΓΑΝΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ
Στο τμήμα τα παιδιά μαθαίνουν, ατομικά, μουσικά όργανα και στην πορεία σαν σύνολο μουσικό συνοδεύει τα τρία τμήματα των χορωδιών σε συναυλίες – παραστάσεις. Τα όργανα που διδάσκονται είναι: πιάνο, δασκάλα κα Αλεξάνδρα Παπά, κιθάρα, δάσκαλος κος Βασίλειος Λάσπας, σαξόφωνο – κλαρίνο – φλάουτο, δάσκαλος κος Λάζαρος Καλέας.
elGreek