ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΕΣΤΡΟΥ

Αρχική / Βιογραφικό Μαέστρου

bio-2

ΠΑΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ:

Γεννήθηκε στην πόλη της Φλώρινας.
Από την ηλικία των 5 έως τα 18 ήταν μέλος της παιδικής χορωδίας και έπειτα της χορωδίας κοριτσιών του βαρύτονου κ. Δημητρίου Λιώτση. Παράλληλα έκανε μαζί του σπουδές στο τραγούδι και το πιάνο.
Σπούδασε στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας Ανώτερα Θεωρητικά στην τάξη του κ. Βαλεντίνου Πατρικίδη (Αρμονία, Αντίστιξη) αλλά και φωνητική και πιάνο. Στο Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας πήρε το πτυχίο Φυγής.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών Δυτικής Μακεδονίας και του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση στα μουσικοπαιδαγωγικά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Στο Πανεπιστήμιο πήρε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας από τον κ. Μίλτο Λογιάδη και την κ. Μιράντα Καλδή.
Από το 2008 έχει αναλάβει τη διεύθυνση και διδασκαλία και των τριών τμημάτων χορωδίας του συλλόγου Φίλων Μουσικής ¨Βελβεντινές Φωνές¨ (μικτή ενηλίκων, εφηβική, παιδική).
Από το 2019 ανέλαβε τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της μικτής χορωδίας του Φ.Σ.Φ. ¨Αριστοτέλης¨ . Παράλληλα είναι μαέστρος σε παιδική σχολική χορωδία και σε μικτή χορωδία ενηλίκων στην Κοζάνη.

 

Alexandra

elGreek